Понеділок, 13 березня 2017 14:53

Доступна та якісна медична допомога - пріоритетний напрямок роботи міської влади

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Найважливіше для кожної людини – це здоров'я. Нажаль, останнім часом, все частіше мешканці міста Умань почали звертатись до лікарів зі скаргами на проблеми із зором. Тому уманчани потребують допомоги фахівців високого класу, адже офтальмологія – галузь делікатна. Враховуючи це міський голова Олександр Цебрій запросив до співпраці провідних спеціалістів Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока».

11 березня на базі КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» фахівці кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Платона Шупика на чолі з доктором медичних наук, професором, завідуючим кафедри офтальмології, експертом Всесвітньої організації охорони здоров’я по боротьбі зі сліпотою в Україні Сергієм Риковим проводили прийом, проконсультували та пролікували майже 300 уманчан.

За словами в.о. головного лікаря Уманської міської лікарні Людмили Лісаченко, діяльність столичних лікарів у нашому місті спрямована на запобігання незворотної втрати зору та зниження рівня інвалідності у регіоні.

Фахівці з м. Київ вахтовим методом щотижня ведуть прийом у поліклініці, проводять оперативні втручання, застосовуючи високотехнологічне обладнання провідних світових виробників.

Як повідомив професор Сергій Риков, що вони надаватимуть консультативно – діагностичну допомогу, а також будуть проводити хірургічне лікування майже повного спектру очних захворювань.

«У найближчій перспективі планується покращити офтальмологічну допомогу для дітей, а саме: створити консультативно – діагностичний кабінет та кабінет плеоптичного лікування. Це дозволить запобігати розвитку та прогресуванню амбліопії (вродженого низького зору). Також планується проведення оперативних втручань з приводу косоокості, птозу (опущення верхньої повіки), вродженої катаракти та дакріоциститів (запалення слізного мішка) новонароджених», - сказав Сергій Олександрович.

 «Я вважаю – це важливий крок для поліпшення здоров’я нашої громади.
Приємно було чути слова вдячності від уманчан, які прийшли на консультацію до професора та фахівців його команди. Хочу повідомити, що нинішній приїзд спеціалістів – не разова акція. Між міською владою та Національною медичною академією післядипломної освіти підписано Угоду щодо співпраці. Адже не кожний уманчанин має матеріальну та фізичну можливості відвідати медичні заклади Києва чи інших міст. Крім співпраці із столичними офтальмологами, планую залучити до надання медичної допомоги інших спеціалістів галузі охорони здоров’я», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Прочитано 1077 разів