П'ятниця, 22 грудня 2023 12:43

Відбулась експертна нарада за участі провідних корейських компаній

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

22 грудня в Уманській міській раді відбулось експертне обговорення проєкту «Умань Smart City», за участю міського голови, її заступників, керівників профільних управлінь міської ради та представників провідних корейських компаній, які супроводжують реалізацію проєкту.

 

Зокрема, в обговоренні взяли участь експерти:

- KIND, корейської державної корпорації зарубіжної інфраструктури та міського розвитку, яка з 2018 року реалізовує інфраструктурні проєкти по всьому світу з залученням інвестицій;

- K-Water, корейської державної корпорації водних ресурсів, яка з 1987 року займається водозабезпеченням громадського та промислового сектору в Кореї; 

- Cheil Engineering, консалтингової компанії, яка має досвід реалізації проєктів з діджиталізації в Індонезії, Малайзії, В'єтнамі, Болівії;

- KPMG, аудиторської компанії, яка входить до складу «великої четвірки» аудиторських компаній світу, відповідає за відпрацювання фінансових інструментів реалізації уманського проекту;

- HANA Urban Institute, організації, яка в проєкті відповідає за формування просторової візії громади на майбутні роки: комфортний публічний простір, міський дизайн тощо.

 

В рамках наради корейські та українські експерти оговорили наступні компоненти проєкту «Умань Smart City»:

  1. Розумна мобільність/Smart Mobility

- Забезпечення екологічно чистого транспорту та рішень для посилення зв'язку та зручності мобільності в місті.

- Створення інтелектуальної дорожньої інфраструктури, що забезпечує безпеку пішоходів та рух транспорту (інформаційна система для автобусів (BIS) та розумні автобусні зупинки (SBS), розумне паркування, станція PM (персональної мобільності) та зарядна станція для електромобілів).

  1. Розумна безпека/ Smart Safety

- Створення інтелектуальної системи безпеки, яка запобігає злочинам, нещасним випадкам та забезпечує негайне реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій (інтелектуальне відеоспостереження та відеоаналізатор зі штучним інтелектом). 

- Система дистанційного керування вуличним освітленням. 

- Розумний пішохідний перехід. 

  1. Розумна енергетика та довкілля/ Smart - Energy & Environment

- Реалізація високоефективного, екологічного та енергонезалежного міста на основі відновлюваних джерел енергії (сонячна/ вітрова/ геотермальна енергетика та біомаса, виробництво енергії через процес переробки побутових відходів тощо).

- Інтелектуальне управління водними ресурсами, циркуляція ресурсів на основі принципу "нуль відходів" для створення екологічно чистого зеленого міста.

  1. Розумна економіка

- Створення інноваційних просторів та сервісів для покращення якості життя мешканців та відвідувачів міста, а також ефективного управління громадою.

- Сприяння місцевому економічному розвитку шляхом посилення промислових послуг Умані, таких як високотехнологічний відпочинок, туризм та сільське господарство (комплекси з переробки сільськогосподарської продукції), розумне землеробство тощо.

- Побудова розумного мікрорайону/ розумні будинки. 

  1. Місто, кероване даними (DNA)/ DNA City

- Розширення мережі 5G, використання хмарних технологій.

- Поширення конвергенції 5G і ШІ на промислові сектори.

- Створення 4-ї промислової екосистеми.

За словами Уманського міського голови Ірини Плетньової проєкт «Умань Smart City», влада міста планує реалізувати зазначені проекти, залучаючи інвестиції. Це особливо важливо сьогодні. Залучаючи ресурси вітчизняних та іноземних партнерів, можна спрямовувати бюджетні кошти на укріплення боєздатності країни. «Наші корейські колеги дуже добре розуміють ситуацію, в який знаходиться Україна зараз. Війна, сусід-агресор, складна відбудова країни з руїн. Жителі Умані обирали владу не для того, щоб вона чогось чекала і сумнівалася. Люди хочуть реального розвитку та покращення життя. Тому тримаємо свій фронт. Діємо та йдемо вперед. Разом до Перемоги та Післявоєнної Відбудови!», - наголосила Ірина Плетньова.

Детальніше

 

Додатково:

Умань – єдине українське місто-переможець в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network 2023, ініційованої Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея (MOLIT). 

В результаті реалізації проєкту Умань отримає:

- Master Plan розумного міста, який буде стосуватися різних галузей – економіка, безпека, мобільність, довкілля, відновлювальна енергетика, інфраструктура, туризм, будівництво окремого розумного мікрорайону тощо.

- Бізнес-модель та план залучення фінансових ресурсів для реалізації проєктів, які будуть входити до Мaster plan (для створення та управління розумним містом)

 photo 5199610442627013739 y COLLAGE

 

Прочитано 125 разів