Субота, 14 лютого 2015 11:26

11 лютого 2015р. № 19-р Про забезпечення режиму підвищеної готовності міської ланки єдиної державної системи цивільного захисту

11 лютого 2015р.  № 19-р

a-rozporyadzennia
11 лютого 2015р.  № 19-р

 

Про забезпечення режиму підвищеної готовності міської ланки єдиної державної системи цивільного захисту
 

Відповідно до пунктів 19, 20 частини четвертої статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статті 13 Кодексу цивільного захисту України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 №47-р «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», пункту 23 Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 №11, розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 31.01.2015 №22 з метою координації дій міської ланки єдиної державної системи цивільного захисту спрямованих на забезпечення захисту населення, територій і майна та попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах інфраструктури міста:

1. Привести у стан підвищеної готовності до дій за призначенням органи управління, пункти управління, наявні сили і засоби цивільного захисту міської ланки єдиної державної системи цивільного захисту (далі – міська ланка ЄДС ЦЗ).

2. Відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Уманської міської ради (Коломоєць В.В.) здійснити заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, в тому числі шляхом реалізації відповідних програм. У разі необхідності внести зміни до цих програм.

Фінансовому управлінню Уманської міської ради (Петриченко А.В.) у разі внесення змін до вказаних програм, передбачити їх фінансування на 2015 рік.

3. Керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту привести суб’єкти системи спостереження і контролю за радіоактивним, хімічним і бактеріологічним зараженням, пости радіаційного і хімічного спостереження та розрахунково-аналітичну групу до стану готовності виконання завдань за призначенням.

4. Відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Уманської міської ради (Коломоєць В.В.):

1) уточнити плани реагування на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, план цивільного захисту на особливий період, план евакуації, документацію спеціалізованих служб цивільного захисту;

2) до 26.02.2015 привести положення про міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, затверджене рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради від 27.01.2011 №26, у відповідність до постанови  Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 №18 «Про Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»;

3) до 20.02.2015 здійснити позапланову перевірку працездатності системи оповіщення;

4) відпрацювати план-графік контролю та згідно нього перевіряти виконання організаціями, підприємствами, установами організаційних та інженерно-технічних заходів щодо підвищення стійкості функціонування в умовах надзвичайного та воєнного стану;

5) перевірити наявність матеріально-технічних резервів на випадок виникнення (загрози виникнення) надзвичайних ситуацій, що мають бути створені потенційно-небезпечними об’єктами, об’єктами підвищеної небезпеки, спеціалізованими службами цивільного захисту відповідно до затверджених номенклатур та відомчих норм накопичення. Детальну інформацію щодо видів матеріально-технічних резервів, а також можливі проблемні питання з цього напрямку надати Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації до 25.02.2015.

5. Відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Уманської міської ради (Сухина.О.В.) забезпечити доведення до населення через засоби масової інформації оперативної та достовірної інформації про ситуацію, яка може виникнути та порядок поведінки і необхідні заходи безпеки.

6. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою та покладаю на відділ з питань цивільного захисту та оборонної роботи Уманської міської ради (Коломоєць В.В.).

 

В.о. міського голови,
секретар міської ради                                                О.В.Цебрій

 


ПОГОДЖЕНО

Перший заступник міського голови                                           С.Л.Клочко
 

Заступник міського голови                                                          Л.М.Кирилюк
 

Секретар виконавчого комітету                                                  Л.П.Плотнікова
 

Начальник загального відділу                                                     Т.В.Лапіна


Начальник юридичного відділу                                                  А.М.Гришак


Начальник відділу
з питань ЦЗ та ОР                                                                         В.В.Коломоєць

 

ПІДГОТОВЛЕНО

Начальник відділу
з питань ЦЗ та ОР                                                                         В.В.Коломоєць

Прочитано 1203 разів