ВІДЗНАКА МІСЬКОЇ РАДИ «ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД УМАНСЬКОЮ МІСЬКОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ»

02 2021 Знак відзнаки 
Уманської міської ради
«За заслуги перед уманською міською територіальною громадою»
Відзнака започаткована рішенням Уманської міської ради
від 30 квітня 2021 року № 23-13/8

 

ОПИС ВІДЗНАКИ МІСЬКОЇ РАДИ 
"ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД МІСТОМ"

Відзнака Уманської міської ради«За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» виготовляється з латуні з покриттям деталей позолотою та сріблом, має форму рівностороннього шестикутника за основними вісями – гранями, що покриті білою та червоною емаллю та кріпиться до колодки. Основні грані шестикутної зірки обрамлені променями і увінчані лавровим вінком зі стрічкою, на який зроблено напис: «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою». У верхній частині вінка розміщено герб міста Умані з написом «Уманська міська територіальна громада».

Основна шестикутна зірка, лавровий вінок та стрічка позолочені.

На верхньому кінці знака розміщено дужку для кріплення за допомогою кільця до колодки.

Колодка має вигляд стрічки, скріпленної двома пучками розбіжних променів та покрита білою емаллю із двома розміщеними у верхній частині смужками: жовтою -   3 мм, блакитною -   3 мм.

На зворотньому боці колодки застібка для прикріплення знака до одягу.

Довжина колодки -  25 мм.

Ширина колодки ­-  31 мм.

Розмір значка між протилежними кінцями -  55 мм.

 

Положення про відзнаку Уманської міської ради

«За заслуги перед уманською міською територіальною громадою»
(нова редакція)

 

I. Загальні положення

1. Відзнакою Уманської міської ради «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою»  (далі - відзнака) нагороджуються громадяни України та інших країн  за особливі заслуги перед Уманською міською територіальною громадою, особистий внесок у розвиток соціально-економічної сфери, за визначну благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність, за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей, при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

2. Відзнака «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» вручається лише 1 раз.

II. Порядок нагородження відзнакою

1. Право порушувати клопотання про нагородження відзнакою «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» надається юридичним особам, громадським організаціям, командирам військових з’єднань, частин та підрозділів ЗСУ.

2. Органи, яким надано право вносити подання про нагородження, надсилають на ім'я міського голови подання та нагородний лист, оформлений згідно з додатком.

У поданні зазначаються заслуги, що стали підставою для представлення особи до нагородження.

3. Попередньо подані документи розглядаються профільною постійною комісією Уманської міської ради.

4. На подання постійної профільної комісії Уманська міська рада ухвалює відповідне рішення.

5.Рішення про нагородження відзнакою «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» публікується в засобах масової інформації.

III. Порядок вручення та носіння відзнаки

1. Вручення відзнаки «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» проводиться міським головою в урочистій обстановці на Дні міста, урочистостях з нагоди пам’ятних та знаменних подій,офіційних святкових заходах,Дні керівника.

2. Нагородженому вручається нагрудний знак установленого зразка «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» та посвідчення до нього.

3. Відзнаку міського голови «За заслуги перед Уманською міською територіальною громадою» носять на грудях зліва.