П'ятниця, 21 жовтня 2016 15:26

Депутати ознайомилися з роботою міських котелень

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

20 жовтня відбулося виїзне навчання депутатів міської ради, в якому взяли участь заступники міського голови, члени виконавчого комітету і представники громадської ради.

12 жовтня в Умані розпочався опалювальний сезон, тож обранці громади вирішили на власні очі побачити роботу теплогенеруючих об’єктів Умані, від ефективної роботи яких залежить життєдіяльність міста.

Розпочали депутати з відвідин центральної котельні по вул. Енергетичній, яка забезпечує теплом більшу частину міста – від залізничного вокзалу до нового корпусу УДПУ по Садовій.

Як розповів директор КП «Уманьтеплокомуненерго» Юрій Гуртовенко, котельня виробляє 100 Гкал за добу. Для міста цього забагато, особливо у періоди з помірним температурним режимом. Проте під час опалювального сезону тимчасово зупиняти такий потужний об’єкт немає можливості. Як наслідок, перевитрати природного газу лягають фінансовим тягарем на підприємство.

Вихід з такої ситуації міська влада бачить у будівництві квартальних котелень. Адже розташування котелень безпосередньо біля споживачів дасть змогу зменшити протяжність і діаметр трубопроводу, а це у свою чергу забезпечить енергоефективність і здешевлення теплової енергії.

За словами першого заступника міського голови Сергія Клочка, наразі розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво  внутрішньоквартальних котелень.

Як приклад квартальної котельні депутати мали змогу оцінити роботу котельні на території пологового будинку. Потужністю у 3 МВт котельня функціонує з 2008 року і забезпечує теплом декілька об’єктів, серед яких пологовий будинок, дитяча лікарня, станція швидкої допомоги.

Паралельно з будівництвом квартальних котелень буде втілюватися у життя ще один масштабний проект у співпраці з Агентством з енергозбереження. Сергій Клочко розповів про основні переваги проекту і користь для уманчан. Модернізація ЦТП у теплоелектростанції, які працюватимуть на соломі і твердих побутових відходах, дасть змогу забезпечувати уманчан 7 МВт електроенергії і 17 МВт теплової енергії.

«Депутати ознайомилися з роботою системи теплопостачання міста,  порівняли технічний стан основної і квартальної котелень. Тепер, сподіваюсь, депутатський корпус підтримає усі рішення, які необхідні для втілення в нашому місті проектів з енергозбереження», - прокоментувала роботу виїзного навчання секретар міської ради Людмила Кирилюк.

 1 300x4002 300x2254 300x2255 300x4517 300x2258 300x2259 300x225

 

Прочитано 839 разів