Понеділок, 27 січня 2020 13:54

В Умані стартувала інформаційна кампанія щодо детінізації зайнятості

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Yes

23-24 січня 2020 року інспектори праці відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради відвідали торгівельні точки, магазини, заклади громадського харчування в м. Умань та надали роз’яснення законодавства з праці працівникам, фізичним особам – підприємцям, які використовують найману працю.

Фахівці відділу спілкувалися з продавцями та закликали їх відповідально ставитися до свого майбутнього, пояснюючи, що отримання заробітної плати у «конверті» позбавляє працівника державних соціальних гарантій.

Учасники акції отримали флаєри і пам’ятки про основні права працівника та переваги офіційного оформлення трудових відносин.

Роботодавців сфери торгівлі поінформовано про фінансову відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий день (у той час, коли фактично особа працює повний робочий день), виплати заробітної платні без нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

Прочитано 497 разів