Четвер, 18 липня 2019 16:43

Уманчани відвідали поріднене французьке місто Ромійї-сюр-Сен

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Сьогодні наша держава впевнено рухається в напрямку європейської інтеграції. Одним з найдієвіших шляхів її реалізації є «народна демократія».

Місто Умань активно розвивається у площині міжнародної співпраці. Зараз ми маємо документально оформлені дружні і партнерські зв’язки з 18-ма українськими та зарубіжними містами, серед яких чільне місце займають міста Європи. А першим європейським містом-побратимом для Умані стало французьке містечко Ромійї-сюр-Сен, дружба з яким почалась ще в далекому 1961 році.

Днями офіційна делегація міста Умань на чолі з міським головою Олександром Цебрієм відвідала місто Ромійї-сюр-Сен та взяла участь у святкуванні національного французького свята – Дня взяття Бастилії.

Під час візиту відбулась низка офіційних зустрічей, зокрема із мером Ромійї-сюр-Сен Еріком Вульміном. Очільники поріднених міст обговорили низку важливих питань щодо розширення співпраці між містами. Було домовлено, що обидві громади і надалі будуть зміцнювати зв’язки й реалізовувати спільні заходи у галузях культури, освіти, спорту, туризму та соціальної сфери.

Уманчани також зустрілись із головою Комітету поріднення Ромійї-сюр-Сен Жані Русо та відвідали різні місцеві підприємства, заклади культури і соціальної сфери.

 Особливо хвилюючим моментом стало відкриття нової вокзальної площі у Ромійї-сюр-Сен, коли поруч із французькою Марсельєзою прозвучав Гімн України.

«Сподіваюсь, що наші теплі дружні стосунки будуть надалі тільки міцнішати, – заявив Олександр Цебрій під час урочистостей, – і ця зустріч лише прискорить реалізацію майбутніх спільних проектів».

Yes Yes

Yes Yes

Прочитано 521 разів