Середа, 12 грудня 2018 16:22

ЦІНА ТЕПЛА, АБО УСЕ ПІЗНАЄТЬСЯ В ПОРІВНЯННІ

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
У 2014 році було взято курс на модернізацію системи теплозабезпечення міста Умань.
 

Під час опалювального сезону в Україні, так і в нашому місті зокрема, найбільш обговорюваним залишається питання теплозабезпечення. І хоча, на відміну від багатьох міст України, в оселі уманських родин тепло подали вчасно, проте доволі часто «дає про себе знати» зношеність мережі, що стає причиною поривів і, як наслідок, тимчасової відсутності тепла у деяких житлових будинках.

11 грудня під час брифінгу міський голова Олександр Цебрій наголосив, що у 2014 році було взято курс на модернізацію комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» та всієї системи теплозабезпечення міста.

– Для цього було залучено кошти з міського бюджету та самого підприємства. Результат говорить сам за себе. Так, наприклад, у 2013 році було замінено лише 3 котла,а вже в 2018 ця цифра вдвічі більша. Це дало змогу значно знизити використання газу, – зазначив очільник міста.

За його словами, ще 5 років тому у нас не було жодного лічильника, а за період 2014-2018 рр. за кошти міського бюджету їх встановлено аж 69, з них 58 – в житлових будинках.

– Це, в свою чергу, дає змогу уманчанам сплачувати лише за фактично надані послуги. На ці потреби з міського бюджету виділено майже 4млн.грн., –  зауважив Олександр Володимирович.

Олександр Цебрій також повідомив, що протягом останніх 5 років вдвічі збільшився показник заміни запірної арматури, кількість яких зросла до 475 шт. За його словами, це дозволило проводити відключення пошкоджених теплових мереж, регулювати температуру і витрати теплоносія.

– Окрім того, за кошти міського бюджету проведено роботи з капітального ремонту котла на вул. Енергетична, 14 та закуплено прилад для виявлення місць витоків у підземних теплових мережах, що допоможе оперативніше ліквідовувати пориви, – зазначив міський голова.

Він також розповів, що уже сьогодні міська влада вивчає можливості залучення інвестицій для впровадження сучасних енергозберігаючих технологій для теплозабезпечення Умані.

 

Прочитано 592 разів