Середа, 22 листопада 2017 14:39

В Уманському НУС відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Події Майданів змінили народ, його погляди, мрії та віру у своє європейське майбутнє, об’єднали нас у спільній боротьбі за свою Батьківщину, за свободу, гідність, за право на майбутнє. В цей день ми відаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З метою належного відзначення Дня Гідності та Свободи в Уманському національному університеті садівництва було проведено низку заходів.

У читальній залі Наукової бібліотеки розгорнуто тематичну виставку «Події, що змінили долю України».

В рекреації бібліотеки розміщено нові стенди, що присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні, випускника університету, Героя Небесної Сотні, Героя України Віталія Васильцова. Зміст, оформлення стендів розроблено працівниками бібліотеки, радою студентського самоврядування факультету економіки та підприємництва. Фінансову підтримку надала асоціація випускників університету.

17 листопада, за ініціативи первинного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» і кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, до меморіальної дошки Героя України В. Васильцова було покладено квіти.

Студентами та викладачами університету о 12 годині в усіх академічних групах хвилиною мовчання вшановано пам'ять борців за волю України.

В День Гідності та Свободи радою студентського самоврядування факультету менеджменту, при активній підтримці деканату, було проведено конкурс малюнку «В світі немає кращої країни, ніж моя Україна».

На виставці було представлено 16 робіт, відображення в яких знайшли події Майдану, захист єдності українських земель на Сході України, історичні місця та постаті України. Виставка малюнків завершилась презентаціями за даною темою. Журі відзначило кращі роботи учасників.

На факультеті агрономії студентами облаштовано символічний куточок пам’яті, де перед портретами Героїв Небесної Сотні було запалено свічу Пам’яті. Студенти поклали квіти вшановуючи Пам'ять Героїв біля портретів та до меморіальної дошки Герою України Віталію Васильцову.

Студенти-агрономи провели літературні читання «В океані рідного народу відкривай духовні острови». Літературні читання розпочались зі вшанування пам’яті борців за волю України. Учасники читань декламували вірші про Героїв Майдану, захисників рідної землі на Сході, про рідну Україну. Участь в літературних читаннях взяла Наталя Михайлова – бібліотекар Наукової бібліотеки.

Зі студентами першого курсу факультету агрономії було проведено виховну годину «Наш дух не зламати – свободу не вбити». Куратор Ракул І.О. розповіла про День Гідності та Свободи, про події на Майдані в лютому 2014 року. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та полеглих на сході України.

Рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва організувала і провела поетичні читання «За мир в Україні, за гідність кожної людини». Студенти декламували вірші авторів та свої власні. Лунали авторські пісні студентів. Участь в поетичних читаннях взяла Інна Титаренко – представник Волонтерського штабу «Разом».

Студенти інженерно-технологічного факультету були учасниками круглого столу «Україна – територія гідності і свободи». Учасники круглого столу зробили повідомлення про події Майдану, про Героїв Небесної Сотні та участь студентів факультету в волонтерському русі.

На факультеті плодоовочівництва, екології та захисту рослин була проведена виховна година «Українська гідність та її революція», де йшла мова про відродження нашої нації, про демократичний, європейський вибір нашої держави.

Революція Гідності дала нам історичний шанс, відчинила вікно можливостей для кардинальних змін, в основі яких – цінності демократії та свободи. На всіх заходах йшлося про те, що тільки в єдності можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Yes Yes

Yes Yes

Yes Yes

Прес-центр Уманського НУС

Прочитано 3085 разів